![]() Please Wait |
![]() |
هدف از این مقاله آشنایی بیشتر شما با انواع قرنیز و کاربرد آن در طراحی داخلی است که مطالب به صورت خلاصه در ذیل آورده شده است . قرنیز تعریف و کاربرد قرنیز در انواع ساختمان ها: معمولا در دکوراسیون داخلی و طراحی داخلی منازل در پایین دیوارها از نوارهایی از جنس سیمان ، بتن ، چوب ، پلاستیک و یا سنگ استفاده می شود که به آن ها قرنیز می گویند. هدف ازاستفاده از قرنیز ها این است که از نفوذ مستقیم رطوب به دیوارها جلوگیری شود و همچنین از این طریق میتوان از دیوارها و نازک کاری آن ها در مقابل ضربه های ناشی از جابه جایی اسباب و اثاثیه حفاظت کرد.
برخی از متداولترین انواع قرنیز ها:
ابعاد و اندازه انواع قرنیز ها: به طور کلی طول هر شاخه از قرنیز ها بسته به شرکت سازنده یا فروشنده و برند مربوطه متفاوت است اما معمولا طول آنها از 2.5 متر تا 3.5 متر متداول تر می باشد هرچند طول های بیشتر و کمتر از این محدوده نیز در انواع برند ها موجود است.
طریقه اجرای قرنیزها: در اجرای قرنیز مخصوصا قرنیز های سنگی حتما باید توجه نمود که قرنیزها همباد دیوار باشند زیرا اگر پیش آمدگی داشته باشند همیشه پوشیده از گردوغبار خواهند بود و اگر عقب تر از سطح دیوار باشند سطحی تیز برای گچ کاری دیوار پدید می آید ودر این حالت قرنیز نمیتواند محافظ خوبی برای نازک کاری باشد. یکی از متداولترین روش های نصب قرنیز استفاده از انواع چسب هاست. مثلا برای نصب قرنیز های MDF و یا PVC یا قرنیز های چوبی و گچ های پیش ساخته میتوان ابتدا آن ها را با چسب به دیوار چسباند و سپس با استفاده از دستگاه های میخ کوب در فواصل مناسب آن ها را محکم نمود. نکته مهم در اجرای قرنیز ها این است که هرچه در اندازه گیری و برآورد ابعاد و اندازه ها دقت بیشتری داشته باشیم پرتی و هزینه ها و دردسرهای کمتری در هنگام اجرا خواهیم داشت. هم چنین باید به زاویه اتصال قسمت های مختلف قرنیز نیز توجه شود تا نیرو هایی که قرنیز ها به یکدیگر وارد می کنند سبب ترک خوردگی و یا جدا شدن آن ها از اتصالشان نشود. |
منبع : گروه معماران تندیسه |